Massage voor mensen van nu

Alles is energie. Einstein zei het al

Het menselijk lichaam is energie. Dat had Confucius ruim tweeduizend jaar geleden al door. De Chinese geneeskunst concentreert zich sindsdien op het in balans brengen van de energiehuishouding in het menselijk lichaam. Twee moderne massagetechnieken richten zich op energie en energieverstoringen.

Emmett techniekDe Australische Emmett Techniek  en de Touch Pro-stoelmassage zijn beide massagetechnieken die uitgaan van het idee dat de doorgifte van de signalen in het lichaam verstoord zijn. Die verstoringen kunnen worden opgeheven worden met directe druk en zachte draaiingen.

De Emmett Techniek berust op de theorie dat stijve spieren eigenlijk overprikkeld zijn door verstoringen in het zenuwstelsel, waardoor zenuwen geen optimaal contact hebben met de hersenen. Ook in rust kunnen spieren dan aangespannen blijven. De Emmett Techniek is gericht op het herstellen van dat contact, waardoor de betreffende spier zich weer volledig kan ontspannen. Dan kan die weer vrijuit bewegen. Deze moderne techniek past Conny Bakker ook toe in combinatie met andere, meer traditionele massage.

Touch Pro-stoelmassage blijkt in veel gevallen een effectieve manier om de bloedsomloop en lymfecirculatie te bevorderen en verstoorde energiebanen te deblokkeren. Deze milde techniek brengt het lichaam meer in balans, en is vergelijkbaar met traditionele Japanse drukpuntmassage. Het is eigenlijk een geheimzinnige techniek die wel nader onderzocht zou mogen worden. De meeste mensen met verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam hebben baat bij Touch Pro. Die laat de energie weer stromen. Dat frist op. Dat verzacht.

Bij bedrijven kan stoelmassage ter plekke plaatsvinden. Die kan op de werkplek zelf aan de medewerkers worden aangeboden, waarbij de medewerkers hun kleding gewoon aan kunnen houden. In veel gevallen zijn deze behandelingen fiscaal aftrekbaar. Vraag naar de mogelijkheden.

Terug naar het overzicht