Aandacht voor jezelf

Soms is traditioneel het beste

Traditionele massageTraditionele massage in de massagestoel is bij uitstek geschikt voor verstijvingen en pijnlijke plekken in het nek-, schouder- en bovenruggebied. Voor de onderrug is de traditionele aanpak op de massagetafel voorgeschreven.

Veel bureauwerkers beseffen niet hoe belastend werken aan een bureau in feite is. Je zit toch? Wat is daar nu zo zwaar aan? Maar werken aan een bureau kan leiden tot ernstige klachten. Dat werd begin jaren negentig van de vorige eeuw pijnlijk duidelijk: er brak een soort RSI-epidemie uit. (Tegenwoordig wordt RSI ook KANS genoemd: Klachten in Arm, Nek en Schouder.) Dat had te maken met de snelle opmars van de pc in de kantooromgeving.

Mensen op kantoor en fabrikanten hebben snel gereageerd. Dankzij betere toetsenborden en beeldschermen, hoogwaardige bureaustoelen en verstandige richtlijnen is de RSI-epidemie uit het kantoor verdreven. Desondanks kunnen veel mensen nog wat extra aandacht krijgen voor pijnlijke plekken of verstijvingen in nek, armen, handen of rug.

Terug naar het overzicht