Over Mij

Wie is Conny Bakker

Ik ben oorspronkelijk opgeleid tot biochemisch laborant. Jarenlang heb ik met veel plezier als research-analist gewerkt in het AMC in Amsterdam. Op een goed moment was ik toe aan iets nieuws en besloot om een massageopleiding te gaan doen. Ik wilde graag wat meer vanuit mijn hart gaan werken in plaats van de theorie van de wetenschap. Door het masseren werd ik steeds enthousiaster. Uiteindelijk heb ik de volledige opleiding tot massagetherapeut op HBO-niveau afgerond. Maar de nieuwsgierigheid en het onderzoek over hoe een lichaam functioneert is gebleven. Het leuke is dat ieder persoon weer anders is en dat daardoor ieder lichaam weer anders reageert. Daarom wil ik niet in vaste protocollen werken maar die behandeling geven die op dat moment geschikt is.
Sinds 2008 heb ik mijn eigen praktijk in Castricum.

De opleiding tot massagetherapeut bij Leffelaar/ Veerman college omvat veel verschillende massagetechnieken en behandelmethoden. Vele pas ik nog steeds toe.
Daarnaast heb ik ook verschillende sportmassage opleidingen gedaan bij de NGS (Nederlands Genootschap Sportmassage) en volg daar nog regelmatig herhalingscursussen.
Ik ben sinds 2008 een erkend Touch Pro-stoelmasseuse en verleng jaarlijks mijn licentie met een supervisie.
Maar het meest enthousiast ben ik over de Emmett Techniek en de bijbehorende Tom Bowen 101 therapie. Ik ben inmiddels advanced practitioner. Nog steeds blijft het me verbazen hoe je met een lichte aanraking op bepaalde punten op de huid, zoveel verandering in het lichaam kan genereren. Blokkades worden opgeheven en het lichaam komt weer in balans.
Om deze massagetechnieken verantwoord te kunnen uitvoeren het ik de opleiding medische basiskennis gedaan op HBO niveau.

Bent u nieuwsgierig naar mijn vele diploma’s en certificaten?
Ik laat ze met trots zien.