Voetreflexzone massage

Wat is voetreflexzone massage?

 

Bij deze vorm van massage worden de voeten behandeld. Op de voeten bevinden zich zones die corresponderen met bepaalde delen in het lichaam. De drukpuntmassage op de voet zet systemen in het lichaam aan om het zelf herstellend vermogen van het lichaam te stimuleren. Via de voeten wordt als het ware het hele lichaam behandeld.

 

Wanneer is voetreflexzone massage geschikt?

Er zijn klachten die met gewone massage maar lastig te behandelen zijn. Bijvoorbeeld darmkrampen of regelmatig last hebben van de hik. Het is dan moeilijk om die verkrampingen te masseren, omdat ze te diep in het lichaam liggen. Met behulp van de voetreflexzone massage lukt het echter wel om die specifieke gebieden te ontspannen. Hierdoor kan het lichaam weer in evenwicht komen. Zo zijn er legio voorbeelden waarbij voetreflexzone massage nuttig kan zijn om blokkades in het lichaam op te heffen.

Hoe ziet een voetreflexzone massage eruit?

De cliënt ligt op zijn rug of zit op de massagetafel. Alleen de onderbenen en de voeten zijn vrij om de drukpuntmassage te ontvangen. De duur van de behandeling is ongeveer een half uur.
Als je een fysieke klacht wilt laten behandelen, is het verstandig om drie behandelingen kort achter elkaar te doen met tussenpozen van 2 à 3 dagen. Dit is namelijk nodig om het systeem te activeren en het lichaam niet terug te laten vallen in het oude patroon.
Maar het is natuurlijk ook altijd heerlijk om lekker de voeten te laten masseren. Deze massage werkt namelijk zeer ontspannend. In dat geval is een enkele behandeling een fijne manier om te ontspannen en je weer energiek te voelen.

 

Waar moet je op letten bij een voetreflexzone massage?

Uiteraard is het belangrijk om na de behandeling voldoende te drinken om de afvalstoffen die vrij komen af te voeren.
In bepaalde gevallen is het niet raadzaam om een voetreflexzonemassage te ondergaan.
Bijvoorbeeld bij koorts, tumoren, trombose, uitputting, acute ontstekingen en infectieziektes.
Maar ook tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap of een zwangerschap met risicofactoren is een voetreflexzone massage niet raadzaam.

Daarnaast wordt er geen voetreflexzone massage uitgevoerd bij voetwratten, een besmettelijke huidziekte of schimmelinfecties aan de voet. Ook bij een ontsteking of een trauma aan de voet is het niet verstandig.

De voetreflexzone massage kan echter wel in aangepaste vorm aangeboden worden bij hartaandoeningen en/of hoge bloeddruk, spataderen, gevoelsvermindering in de voet door bijvoorbeeld diabetes mellitus, overgevoelige voeten, maag- en darmontstekingen, de eerste dagen van de menstruatie, een zwangerschap tussen de derde en negende maand. 

Het is dan wel belangrijk om in deze gevallen het vooraf aan mij te melden.
Dan kan ik de behandeling daarop aanpassen.