Klassieke massage

Wat is Klassieke Massage

Klassieke massage is de oudste en meest gangbare vorm van massage. Het is erop gericht om de pijnlijke spieren soepel te maken, de vastzittende spierknopen los te maken en de bloedsomloop te stimuleren. Op deze manier functioneert de spier beter en ontstaat er meer bewegingsruimte in de spier.

 

Aandacht voor jezelf

Veel bureauwerkers beseffen niet hoe belastend werken aan een bureau in feite is. Je zit toch? Wat is daar nu zo zwaar aan? Maar werken aan een bureau kan leiden tot ernstige klachten. Dat werd begin jaren negentig van de vorige eeuw pijnlijk duidelijk: er brak een soort RSI-epidemie uit. (Tegenwoordig wordt RSI ook KANS genoemd: Klachten in Arm, Nek en Schouder.) Dat had te maken met de snelle opmars van de pc in de kantooromgeving. Mensen op kantoor en fabrikanten hebben snel gereageerd. Dankzij betere toetsenborden en beeldschermen, hoogwaardige bureaustoelen en verstandige richtlijnen zijn de RSI-klachten op het kantoor sterk verminderd. Maar tegenwoordig werken nu veel mensen thuis. Niet veel mensen hebben in huis beschikking over een goede bureaustoel en zitten aan de keukentafel.  Daardoor ontstaan weer veel klachten in de rug, de nek en schouders. 

Je lichaam heeft ook onderhoud nodig

Traditionele massageWe brengen onze auto jaarlijks naar de garage voor een onderhoudsbeurt. Zo is er minder kans dat we langs de weg stil komen te staan. In feite heeft het lichaam ook onderhoud nodig om te voorkomen dat blessures en slijtage optreden. Daarom is het verstandig om je regelmatig te laten masseren om klachten te voorkomen. Een klassieke massage is daarvoor bij uitstek geschikt. Dat kan op een massagestoel voor verstijvingen en pijnlijke plekken in de nek, de schouders en bovenrug. Voor de onderrug is de behandeling op de massagetafel voorgeschreven.

 

Hoe ziet een Klassieke Massage behandeling eruit

De behandeling start altijd met een intake-gesprek. Ik pas dan meestal wat Emmett Techniek grepen toe zodat de spieren uit zichzelf al iets ontspannen. Vervolgens masseer ik de spieren met massageolie om de doorbloeding te stimuleren, waardoor de vastzittende afvalstoffen uit de spieren afgevoerd kunnen worden. De pijnlijke plekken verdwijnen en de bewegingsuitslag van de nek en schouders wordt groter. Een nek- en schoudermassage op de stoel duurt meestal een half uur. Dit geldt ook voor massage van de onderrug. Een volledige massage van nek tot en met de onderrug duurt meestal een uur.