Ontspanningsmassage

Aandacht voor jezelf

Zo goed als je een ijsje eet, of naar de film of sauna gaat, zo goed kun je ook af en toe naar een masseur gaan. Gewoon, omdat het fijn is om gemasseerd te worden. En het is goed voor een mens!

Een modern mens kan niet zonder doelgerichte ontspanning. Je krijgt de hele dag een bombardement van beelden, geluiden en indrukken over je heen, en staat voortdurend onder druk. Eigenlijk kun je dat niet altijd even gemakkelijk aan. Laten we eerlijk zijn. Dan heb je een extraatje nodig om goed te blijven functioneren. Een ontspanningsmassage kan helpen om weer tot rust te komen. Wat vastzit, komt weer los. Dat gun je jezelf.

Hoe ziet een ontspanningsmassage eruit?

Tijdens de ontspanningsmassage lig je met je ondergoed aan op de massagetafel. Je wordt ingepakt in handdoeken om behaaglijk warm te blijven. Allereerst wordt de achterzijde van het lichaam gemasseerd van nek naar teen. Als ik een spierknoopje tegenkom kan ik het vaak niet laten om die los te maken. Dan omdraaien en masseer ik de voorzijde van teen tot hoofd. Het is vaak het meest ontspannend om met hoofdmassage te eindigen. Uiteraard is het ook mogelijk om in deze volgorde te variëren.
Een goede complete ontspanningsmassage duurt meestal wel 90 minuten, maar dan heb je ook wat.
(Ik behandel nooit mensen die een erotische massage willen. Er is ook geen mogelijkheid om daar een uitzondering op te maken.)

Nog wel even opletten

Een ontspanningsmassage is voor bijna iedereen geschikt. Maar soms moet de behandeling aangepast worden. Daarom hou ik vaak een kort intakegesprek over eventuele fysieke klachten. Zo is het beter om de massage uit te stellen bij de eerste 3 maanden van de zwangerschap, bij ontstekingen, infectie en koorts. Als u fysieke of mentale klachten heeft of medicatie slikt, zou ik dat graag vooraf willen weten. Wellicht moet ik de massage daarop aanpassen.